

Maso pod peřinkou
Suroviny 4 porce
- 4 vepřové řízky
- 3 cibule
- 2 smetany na vaření
- 200 g tvrdého sýra
- 2 lžičky sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 1/2 lžičky soli
- 4 plátky anglické slaniny (nemusí být, ale dodá masíčku lepší chuť :-)
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na pánvičce dokud se od sebe kolečka neoddělí. Maso naklepeme a obalíme ve smíchaných paprikách se solí.
Na vymazaný pekáč dáme cibuli a na ní poklademe plátky masa. Pečeme cca 30 minut s mírným podléváním.
Mezi tím si připravíme směs. Nastrouháme sýr na jemno a přidáme smetanu. Vznikne hustější hmota. Tu pak naneseme na každý plátek masa a ještě 10 minut zapečeme. (já dávám před směsí ještě plátek anglické slaniny pro lepší chuť, ale nemusí být).
Podáváme s hranolkami, bramborovou kaší či s opečenými brambory, každý kdo má rád.
Poznámka od kuchařky
Mám ráda, když je vaření jednoduché a výsledek vynikající. Tento recept jsem si kdysi našla na internetu a stal se u nás dost častou tradicí :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Maso pod peřinkou
-
výtečné
-
v neděli jsem dělala k obědu a muž si jenom mlaskal, opravdu vynkající
-
tak to jsem ráda Bibi, že chutnalo
Moooc děkuji za bodík a hlavně za fotečku
-
Dexpre, jak jsem slíbila, dnes bylo masíčko na pořadu dne a moc jsme si pošmákli
. Dělala jsem podle receptu, jen jsem dala místo 2 smetan na vaření(ty jsem neměla)1 šlehačku a úplně to stačilo, zdá se mi, že 2 je zbytečně moc. Ale fakt super, bodík jsem dala hned, dnes jsem ti přidala fotku
-
Mirčo, super obměna
zapamatuji a také zkusím
Ale důležité je, že Vám chutnalo a za bodíček děkuji
A až budou fotečky, tak určitě vlož, ráda se na tvoji variantu mrknu
-
Dexpre
tak jsem dělala tvou Mňamku včera k večeři a byla moc dobrá
.Jen jsem do smetany přidala čerstvé bylinky - oregano,zelenou cibulku- a udělala jsem malou změnu v postupu -hotové maso jsem dala stranou a vzniklou šťávu jsem promíchala se smetanovou směsí a lehce provařila
.Starší syn si totiž přál sýrovou omáčku,tak jsem to vyřešila takto
.Hodnotím boďkou č.18
Jen fotečky nebudou-manžel mi vzal dnes foťák do opravy a já včera nestihla fotky stáhnout do noťase
.
-
-
Dexpre-já bych si táááák ráda nabídla
A k tomu zdobení-můj muž i dcera sice mají rádi zeleninu, ale na talířku.Každý jsme jiný -
Lusi a Jendo, děkuji za podporu
Také si myslím,že odsuzovat jídlo bez jeho vyzkoušení, není fér
Ale různí lidé, mají různé názory. Hlavně že těch pozitivních je více
-
Simčo, líbí se mi hezké (biologicky řečeno až symbiózní) spojení masa s bramborovou kaší
.
+16.
P.S. Mirek (neregistrovaný/á) by se mohl pochlapit a jít na férovku. Zkrátka pochlubit se svým receptem.
-
Dextro
, já bych si dala hned..a kaši také mixuji, moje holčičky to mají rády.
-
Mirku, děkuji za Váš názor, ale uvědomte si,že každý má rád něco jiného....my máme rádi řidší kaši a petrželku kvůli focení fakt nekupuji. Prostě jsem uvařila, dala na talíř a vyfotila
První si pokrm uvařte a pak teprve kritizujte to nevábné něco...nebo jak jste to nazval
Vždyť ani nevíte, jak to chutná...
-
To není pravda, když se mi něco líbí, tak to rád pochválím. Ale říkám jen pravdu.
-
Mirku(neregi.),kritizovat umí každý,že?
-
Paní nevím jak to chutná, ale naservírované je to příšerně. Kaše je řídká jak polívka a na to je hozené něco co moc vábně nevypadá. Když dáváte přílohu tak ji ozdobte petrželkou, paprikou a ne to hodit rovnou kus flákoty. Hlavně, že máte bodiky.Že jste tu kaši mixovala!