Nutriční hodnoty (Çılbır (turecké vejce s jogurtem))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 799 kJ / 1 147 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 55,97 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,18 g |
| Tuky | 92,76 g |
| – nasycené | 47,58 g |
| – nenasycené | 34,61 g |
| –– mononenasycené | 29,90 g |
| –– polynenasycené | 4,71 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 2,64 g |
| Cholesterol | 1,23 g |
| Sodík | 501 mg |
| Sůl | 1,09 g |
| Sacharidy | 19,95 g |
| – cukry | 12,89 g |
| ––– laktóza | 11,31 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 250 g 250 g řeckého jogurtu | Jogurt řecký 5% | 250 ml |
| 1 1 hrstka čerstvých bylinek (já použila kopr, mátu, koriandr) | Petržel nať čerstvá | |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1 lžička 1 lžička chilli vloček | Chilli paprička sušená | 5 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce octu | Ocet lihový | 22.5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| pár kapek kapek citronu | Citrón čerstvý | |
| chléb (k podávání) | Chléb pšeničný kváskový |