Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Květáková polévka s mrkví a kapáním)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 232 kJ /
534 kcal
Bílkoviny24,64 g
– z toho živočišné bílkoviny13,49 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,15 g
Tuky30,39 g
– nasycené16,01 g
– nenasycené11,67 g
–– mononenasycené8,63 g
–– polynenasycené3,04 g
––– omega 30,35 g
Vláknina9,55 g
Cholesterol 310 mg
Sodík 628 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy35,59 g
– cukry10,56 g
––– laktóza0,16 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g květáku Květák čerstvý 300 g
300 ml 300 ml vody Voda 300 ml
1 1 menší mrkev Mrkev čerstvá 50 g
700 ml 700 ml vývaru (kuřecí, zeleninový) Vývar masový 700 ml
sůl dle chuti Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
1 špetka 1 špetka strouhaného muškátového oříšku Muškátový oříšek mletý
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1 špetka 1 špetka muškátového květu Muškát květ sušený
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
lístky lístky (nasekané) libečku nebo hladkolisté petrželky Libeček čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.