Nutriční hodnoty (Hodolanská omáčka mojí babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 8 828 kJ / 2 110 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 95,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,30 g |
| Tuky | 119,73 g |
| – nasycené | 54,08 g |
| – nenasycené | 49,42 g |
| –– mononenasycené | 40,47 g |
| –– polynenasycené | 8,95 g |
| ––– omega 3 | 0,66 g |
| Vláknina | 7,20 g |
| Cholesterol | 1,73 g |
| Sodík | 1,12 g |
| Sůl | 2,51 g |
| Sacharidy | 151,17 g |
| – cukry | 86,50 g |
| ––– laktóza | 58,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kousek 1 kousek špeku | Špek | |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |
| 2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
| 1 l 1 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 250 ml 250 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 4 4 kvalitní buřty | Párek vepřový | |
| 6 6 větších brambor | Brambor zimní | 300 g |
| nové koření | Nové koření | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 200 ml 200 ml silného vývaru ( nebo bujón bez konzervantů) | Vývar masový | 200 ml |