Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hodolanská omáčka mojí babičky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie8 828 kJ /
2 110 kcal
Bílkoviny103,31 g
– z toho živočišné bílkoviny95,01 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,30 g
Tuky119,73 g
– nasycené54,08 g
– nenasycené49,42 g
–– mononenasycené40,47 g
–– polynenasycené8,95 g
––– omega 30,66 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 1,73 g
Sodík 1,12 g
Sůl2,51 g
Sacharidy151,17 g
– cukry86,50 g
––– laktóza58,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kousek 1 kousek špeku Špek
2 lžíce 2 lžíce sádla Sádlo vepřové 30 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
2 lžíce 2 lžíce cukru krupice Cukr bílý 24 g
2 lžíce 2 lžíce octa Ocet lihový 30 ml
1 l 1 l mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 1000 ml
sůl Sůl mořská
250 ml 250 ml smetany Smetana kravská sladká 12% 250 ml
4 4 kvalitní buřty Párek vepřový
6 6 větších brambor Brambor zimní 300 g
nové koření Nové koření
bobkový list Bobkový list sušený
mletý černý pepř Pepř černý mletý
6 6 vajec Vejce slepičí 420 g
200 ml 200 ml silného vývaru ( nebo bujón bez konzervantů) Vývar masový 200 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.