Nutriční hodnoty (Hodolanská omáčka mojí babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 8 828 kJ / 2 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 95,01 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,30 g |
Tuky | 119,73 g |
– nasycené | 54,08 g |
– nenasycené | 49,42 g |
–– mononenasycené | 40,47 g |
–– polynenasycené | 8,95 g |
––– omega 3 | 0,66 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 1,73 g |
Sodík | 1,12 g |
Sůl | 2,51 g |
Sacharidy | 151,17 g |
– cukry | 86,50 g |
––– laktóza | 58,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kousek 1 kousek špeku | Špek | |
2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |
2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
1 l 1 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
250 ml 250 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
4 4 kvalitní buřty | Párek vepřový | |
6 6 větších brambor | Brambor zimní | 300 g |
nové koření | Nové koření | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
200 ml 200 ml silného vývaru ( nebo bujón bez konzervantů) | Vývar masový | 200 ml |