Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Telecí ossobuco inspirované kuchyní šéfkuchařů)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie3 512 kJ /
839 kcal
Bílkoviny21,10 g
– z toho živočišné bílkoviny1,42 g
– z toho rostlinné bílkoviny19,68 g
Tuky36,33 g
– nasycené11,40 g
– nenasycené24,57 g
–– mononenasycené19,68 g
–– polynenasycené4,88 g
––– omega 30,14 g
Vláknina55,08 g
Cholesterol 32 mg
Sodík 1,02 g
Sůl2,20 g
Sacharidy57,81 g
– cukry24,93 g
––– laktóza0,10 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 plátky 2 plátky telecího ossobuca
mořská sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje Olej olivový 22 ml
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
150 ml 150 ml kvalitního červeného vína Víno červené suché 150 ml
1 větvička 1 větvička rozmarýnu Rozmarýn sušený
1 větvička 1 větvička tymiánu Tymián sušený
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
3 kuličky 3 kuličky nového koření Nové koření
200 ml 200 ml hovězího vývaru (dle potřeby i více) Vývar hovězí 200 ml
2 2 menší mrkve Mrkev čerstvá 100 g
2 řapíky 2 řapíky celeru Celer bulva čerstvá 1000 g
3 lžíce 3 lžíce sterilovaných cherry rajčátek ( 10 kusů) Rajčata cherry
3 lžíce 3 lžíce nálevu z rajčátek Rajče červené čerstvé 45 g
1 špetka 1 špetka cukru Cukr bílý
kůra z 1/2 citronu Citronová kúra čerstvá
10-15 g 10-15 g vychlazeného másla Máslo kravské 12.5 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.