Nutriční hodnoty (Telecí ossobuco inspirované kuchyní šéfkuchařů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 512 kJ / 839 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,68 g |
| Tuky | 36,33 g |
| – nasycené | 11,40 g |
| – nenasycené | 24,57 g |
| –– mononenasycené | 19,68 g |
| –– polynenasycené | 4,88 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 55,08 g |
| Cholesterol | 32 mg |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 2,20 g |
| Sacharidy | 57,81 g |
| – cukry | 24,93 g |
| ––– laktóza | 0,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 plátky 2 plátky telecího ossobuca | ||
| mořská sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 150 ml 150 ml kvalitního červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
| 1 větvička 1 větvička rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 1 větvička 1 větvička tymiánu | Tymián sušený | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 200 ml 200 ml hovězího vývaru (dle potřeby i více) | Vývar hovězí | 200 ml |
| 2 2 menší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 3 lžíce 3 lžíce sterilovaných cherry rajčátek ( 10 kusů) | Rajčata cherry | |
| 3 lžíce 3 lžíce nálevu z rajčátek | Rajče červené čerstvé | 45 g |
| 1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
| kůra z 1/2 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| 10-15 g 10-15 g vychlazeného másla | Máslo kravské | 12.5 g |