Nutriční hodnoty (Telecí ossobuco inspirované kuchyní šéfkuchařů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 3 512 kJ / 839 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,42 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,68 g |
Tuky | 36,33 g |
– nasycené | 11,40 g |
– nenasycené | 24,57 g |
–– mononenasycené | 19,68 g |
–– polynenasycené | 4,88 g |
––– omega 3 | 0,14 g |
Vláknina | 55,08 g |
Cholesterol | 32 mg |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 57,81 g |
– cukry | 24,93 g |
––– laktóza | 0,10 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 plátky 2 plátky telecího ossobuca | ||
mořská sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
150 ml 150 ml kvalitního červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
1 větvička 1 větvička rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
1 větvička 1 větvička tymiánu | Tymián sušený | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
200 ml 200 ml hovězího vývaru (dle potřeby i více) | Vývar hovězí | 200 ml |
2 2 menší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
3 lžíce 3 lžíce sterilovaných cherry rajčátek ( 10 kusů) | Rajčata cherry | |
3 lžíce 3 lžíce nálevu z rajčátek | Rajče červené čerstvé | 45 g |
1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
kůra z 1/2 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
10-15 g 10-15 g vychlazeného másla | Máslo kravské | 12.5 g |