Nutriční hodnoty (Mangový dort s čokoládovým korpusem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 875 kJ / 4 272 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,13 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,50 g |
| Tuky | 168,96 g |
| – nasycené | 93,51 g |
| – nenasycené | 62,95 g |
| –– mononenasycené | 52,70 g |
| –– polynenasycené | 10,25 g |
| ––– omega 3 | 0,76 g |
| Vláknina | 37,00 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 894 mg |
| Sůl | 2,72 g |
| Sacharidy | 581,79 g |
| – cukry | 334,09 g |
| ––– laktóza | 7,09 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| 100 g 100 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| 4 lžíce 4 lžíce kakaa (černé Dr. Oetker) | Kakao prášek | 100 g |
| 125 ml 125 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| 1 1 mascarpone (cca 200g) | Mascarpone | |
| 1 1 zakysaná smetana (200 g) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 500 g 500 g manga (zralé nebo mražené) | Mango čerstvé | |
| 100 g 100 g cukru moučky | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 želatina (v prášku nebo plátky) | Želatina vepřová | |
| vanilínový cukr | Cukr vanilkový |