

Frankfurtská polévka bez mléka
Suroviny 2 porce
- lžíce sádla
- cibule
- 3 lžíce mouky
- 3 lžičky papriky
- 3 párky (dle chuti, ale my dáváme přednost drůběžím, bývají míň mastné)
- uvařená brambora
- 1 litr horké vody
- kostka Masoxu
- sůl
- pepř
- petřželka na ozdobení
Postup přípravy receptu
V hrnci rozpustíme sádlo a necháme nadrobno nakrájenou cibulku zesklovatět. Přidáme na kolečka nakrájené párky a necháme chvilku osmažit. Zasypeme moukou a paprikou a ihned zalijeme horkou vodou (já si jí vždycky předtím dávám uvařit v konvi, polívka tak rychleji přejde do varu).
Přihodíme Masox a necháme cca 10 minut vařit. Poté přidáme na kostičky nakrájenou uvařenou bramboru, opepříme a necháme tak 5 minut.
Potom dle chuti dosolíme, ozdobíme posekanou petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Ve všech receptech na frankfurtskou polévku se všude nevím proč přidává mléko, tak přidávám svou trošku do mlýna.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Frankfurtská polévka bez mléka
-
Jen bych reagovala na poznámku pod receptem. Někteří opravdu přidáváme nakonec do hotové polévky malé množství mléka. Asi tak 50ml. PROSTĚ JEN PROTO, ŽE S NÍM MÁ POLÉVKA MNOHEM LEPŠÍ CHUŤ. Komu tam mléko nechutná, ať ho tam nedává, tak jednoduché to je.
-
Výborná polévka
-
Včera jsem jí dělal a nemá chybu ....výborná záležitost. Bomba recept.
-
Výborná
-
Polévku v týdnu zkusím, ještě jsem frankfurtskou nedělala. Dám tam uzenou papriku, tak snad se podaří :)
-
Máme ji rádi a je moc výborná
-
Já jsem taky nikdy mléko do frankfurtské polévky nedávala, ale podle receptu Cathleen jsem vyzkoušela a je opravdu o mnoho lepší, je jemnější, hladší. To není nic proti tomuto receptu, jen reaguju na komentáře. Mléko ji opravdu nezkazí, naopak
-
Frankfurtskou polévku máme rádi a ani by mě nenapadlo to kazit mlékem.
-
Máme rádi
, mléko nedávám a ani to s ním neznám
-
Frankfurtskou máme moc rádi
-
Anubis, pěkná polévečka a taky jí někdy dělám bez mléka
Dávám 1.bod