Nutriční hodnoty (Bramborová kaše s hnědým máslem podle Kašpárka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 6 828 kJ / 1 632 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 134,50 g |
| – nasycené | 86,60 g |
| – nenasycené | 45,30 g |
| –– mononenasycené | 42,00 g |
| –– polynenasycené | 3,30 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 11,00 g |
| Cholesterol | 419 mg |
| Sodík | 73 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 86,00 g |
| – cukry | 10,00 g |
| ––– laktóza | 5,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 100 g 100 g smetany (31%) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |