Nutriční hodnoty (Omáčka z kuřecích jater s fazolemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 9 628 kJ / 2 301 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 160,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 86,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 74,48 g |
| Tuky | 39,38 g |
| – nasycené | 12,49 g |
| – nenasycené | 19,35 g |
| –– mononenasycené | 10,03 g |
| –– polynenasycené | 9,32 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 82,11 g |
| Cholesterol | 2,49 g |
| Sodík | 4,44 g |
| Sůl | 10,94 g |
| Sacharidy | 271,31 g |
| – cukry | 38,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce kachního sádla (nebo olej či jiný tuk) | Sádlo kachní | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 500 g 500 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 500 g |
| 420 g 420 g konzervovaných bílých fazolí v rajčatové omáčce | Fazole v tomatové omáčce | 420 g |
| 300 ml 300 ml světlého piva | Pivo světlé 10ᵒ | 300 ml |
| 300 ml 300 ml vody | Voda | 300 ml |
| 2 kostky 2 kostky hovězího bujónu | Bujón hovězí | 18 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky celého kmínu | Kmín | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého pepře | Pepř černý mletý | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého sušeného zázvoru | Zázvor sušený | 2.5 g |
| 3 lžičky 3 lžičky majoránky (nebo tymiánu) | Majoránka sušená | 21 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |