Nutriční hodnoty (Krevety podle řeckého způsobu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 364 kJ / 804 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,85 g |
| Tuky | 52,57 g |
| – nasycené | 13,51 g |
| – nenasycené | 36,87 g |
| –– mononenasycené | 27,23 g |
| –– polynenasycené | 9,64 g |
| ––– omega 3 | 3,07 g |
| Vláknina | 3,59 g |
| Cholesterol | 471 mg |
| Sodík | 672 mg |
| Sůl | 1,82 g |
| Sacharidy | 12,21 g |
| – cukry | 1,43 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g syrových neloupaných krevet (12 ks) | Krevety loupané | 300 g |
| mořská sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje (panenský olivový) | Olej řepkový | 33 ml |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 lžička 1 lžička sekané chilli papričky | Chilli paprička čerstvá | 5 g |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 50 ml 50 ml bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
| 1 1 menší bio citron | Citrón čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce sekané petržele | Petržel kořenová čerstvá | 15 g |
| k podávání vařené nudle | Těstoviny pšeničné | |