Nutriční hodnoty (Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 9 498 kJ / 2 270 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 89,91 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,53 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,38 g | 
| Tuky | 191,13 g | 
| – nasycené | 106,03 g | 
| – nenasycené | 75,67 g | 
| –– mononenasycené | 55,77 g | 
| –– polynenasycené | 19,90 g | 
| ––– omega 3 | 1,07 g | 
| Vláknina | 22,47 g | 
| Cholesterol | 1,05 g | 
| Sodík | 3,27 g | 
| Sůl | 7,97 g | 
| Sacharidy | 37,88 g | 
| – cukry | 21,14 g | 
| ––– laktóza | 9,53 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 450 g 450 g brokolice | Brokolice čerstvá | 450 g | 
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g | 
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g | 
| 100 g 100 g sýru s modrou plísní (Niva, Rival apod.) | Niva 50% t. v s. | 100 g | 
| 100 g 100 g goudy | Gouda 45% t. v s. | 100 g | 
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml | 
| sůl (podle chuti) | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 lžíce 2 lžíce domácí majonézy | Majonéza | 30 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce domácího kečupu pikant (nebo koupeného) | Kečup sladký | 15 ml | 
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g | 
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky sypkého zeleninového koření | Kořenící směs sypká | |
| 1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | 
 
	