Nutriční hodnoty (Punčový dort podle Josefa Maršálka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 32 859 kJ / 7 854 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 120,66 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 78,12 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,54 g | 
| Tuky | 236,32 g | 
| – nasycené | 28,76 g | 
| – nenasycené | 178,54 g | 
| –– mononenasycené | 126,76 g | 
| –– polynenasycené | 51,78 g | 
| ––– omega 3 | 13,85 g | 
| Vláknina | 19,15 g | 
| Cholesterol | 2,33 g | 
| Sodík | 1,83 g | 
| Sůl | 4,85 g | 
| Sacharidy | 1 209,63 g | 
| – cukry | 931,79 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 9 9 vajec | Vejce slepičí | 630 g | 
| 330 g 330 g cukru krupice | Cukr bílý | 330 g | 
| 350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g | 
| 160 g 160 g oleje | Olej řepkový | 160 ml | 
| 12 g 12 g prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g | 
| 2 g 2 g soli | Sůl mořská | 2 g | 
| 1 g 1 g kurkumy | Kurkuma mletá | 1 g | 
| červená gelová barva | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| 150 g 150 g rumu | Rum | 150 ml | 
| 200 g 200 g suchého rosé | ||
| 200 g 200 g vody | Voda | 200 ml | 
| 350 g 350 g cukru krupice | Cukr bílý | 350 g | 
| 1 1 citron (kůra i šťáva) | Citrón čerstvý | 90 g | 
| 1 1 pomeranč (kůra i šťáva) | Pomeranč čerstvý | |
| 1 1 celou skořici | Skořice ceylonská | |
| 1 1 badyán | Badyán | |
| několik několik anýzových semínek | ||
| 150 g 150 g cukru moučka | Cukr bílý | 150 g | 
| 40 g 40 g ovoce lesní směs (čerstvé nebo mražené) | Borůvky čerstvé | 40 g | 
| 150 g 150 g jahodového džemu (nebo meruňkového) | Marmeláda jahodová | 150 g | 
| mrazem sušené ovoce | Sušené ovoce směs | 
 
	