Nutriční hodnoty (Chléb babičky Elišky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 8 052 kJ / 1 925 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,55 g |
| Tuky | 11,74 g |
| – nasycené | 2,22 g |
| – nenasycené | 7,47 g |
| –– mononenasycené | 2,03 g |
| –– polynenasycené | 5,44 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 21,52 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 15 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 382,40 g |
| – cukry | 27,53 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g vody | Voda | 100 ml |
| 1 lžička 1 lžička sladěnky (nebo včelího medu) | Sladěnka | 5 g |
| 130 g 130 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 130 g |
| 12 g 12 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 12 g |
| 180-190 g 180-190 g vody | Voda | 185 ml |
| 3 lžičky 3 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 15 g |
| 50 g 50 g strouhaných vařených brambor | Brambor zimní | 50 g |
| 2 2 rovné lžičky soli (10 g) | Sůl mořská | |
| 370 g 370 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 370 g |