Nutriční hodnoty (Dušená kuřecí stehna na žampionech a pórku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 122 kJ / 507 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,96 g |
| Tuky | 30,17 g |
| – nasycené | 12,58 g |
| – nenasycené | 16,87 g |
| –– mononenasycené | 12,52 g |
| –– polynenasycené | 4,35 g |
| ––– omega 3 | 1,00 g |
| Vláknina | 35,24 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 1,32 g |
| Sůl | 3,08 g |
| Sacharidy | 26,83 g |
| – cukry | 9,20 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kuřecí stehna | Kuře stehno s kůží | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 200 g 200 g žampionů (nebo jiných hub) | Žampion čerstvý | 200 g |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 100 ml 100 ml drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 100 ml |
| 1 bulva 1 bulva celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 2 špetky 2 špetky soli | Sůl mořská | 2 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| trocha trocha smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% |