Nutriční hodnoty (Mleté maso v anglické slanině a zeleninové hranolky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 263 kJ / 1 975 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 107,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,03 g |
Tuky | 151,18 g |
– nasycené | 74,31 g |
– nenasycené | 69,21 g |
–– mononenasycené | 56,21 g |
–– polynenasycené | 13,00 g |
––– omega 3 | 1,00 g |
Vláknina | 19,25 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 3,94 g |
Sacharidy | 31,82 g |
– cukry | 24,21 g |
––– laktóza | 12,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mletého masa (např. mix hovězího, vepřového a kuřecího) | Vepřový ořez | 500 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
česnek podle chuti | Česnek čerstvý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
100 g 100 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
dlouhé proužky slaniny | Špek | |
2 2 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
2 2 větší petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
koření dle chuti | Pepř černý | |
olivový olej | Olej olivový |