Tiramisu

www.zarovi.cz Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 11 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

250g Mascarpone
20 ml Amaretto
100ml višňové šťávy
100g cukr moučka
1 lžíce kakaa
1 šálek kávy
125g piškotů
2 žloutky
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky třeme s cukrem alespoň 8 minut. Do tohoto krému vmícháme polovinu Amaretta a celé to smícháme s Mascarpone (vhodno použít metlu).

  2. Polovinu piškotů (cukrářských) máčíme v kávě - musí být vlhké, ale ne rozmáčené - možno i pokapat. Poklademe jimi dno porcelánové mísy a pokapeme višňovou šťávou. Na ně dáme polovinu krému na něj opět vrstvu piškotů. Ty tentokrát pokapeme zbylou polovinou Amaretta; vrch potřeme zbylým krémem, který urovnáme a hustě posypeme kakaem.

  3. Necháme přes noc uležet v ledničce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tiramisu

  • petr petr(neregistrovaný)

    Sandra:no to je jako pejsek s kočičkou když dělali dort))))):-O

    Sandra:

    Odpovědět

  • Sandra Sandra(neregistrovaná)

    Jen na dno nedávám piškoty ale upeču piškotoví korpus,a dávám mezi to i ovoce,broskve,nebo merunky...celá rodina to miluje..mnam,mnam,:-p:yes:

    Odpovědět

  • Roman. Roman.(neregistrovaný)

    Právě na to jdu....;-)romanpesi@seznam.cz

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Ja delam tez velmi podobne. Jen na krem pouzivam 500gr mascarpone, tudiz me tiramisu je trochu vice kremove. Visnovou stavu nedavam a alkohol jen kdyz delam pro dospele. Neposypavam kakaem, ale nastrouhanou cokoladou. Kazdopadne davam bodik :yes:8:yes: a pridavam fotku.:-K

    Odpovědět

  • Doufun Doufun(neregistrovaný)

    Jak se dělá ta pěna ? ;-( nevim jak a nemůžu to udělat ;-(

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Dělám tiramisu podobně,piškoty namáčím do velmi silné kávy smíchanou s Amaretem (musí být studená), ale nedávám višňovou šťávu.Všem moc chutná.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Určitě...:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    A o tom to je, ne?;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ále jdi, celé se to bortí (i když na chuti se to neprojevilo...;-) ). Není to holt tak fotogenické jako diskutovaný "pařížský řez" :-), ale zato je to provedené v domácích podmínkách... ;-):-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Eli, nádhera! Já jsem potřebovala vidět ten řez, to je krása, mňam!!:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Dělám tiramisu velmi podobně, ale bez višňové šťávy, místo Amareta brandy a krém z ušlehané šlehačky, mascarpone, cukru poloviční množství, mléka a citrónové kůry. Přidala jsem fotografie z dnešního odpoledne...:-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo