Nutriční hodnoty (Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 19 441 kJ / 4 647 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 154,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 113,50 g |
| Tuky | 50,37 g |
| – nasycené | 14,86 g |
| – nenasycené | 23,79 g |
| –– mononenasycené | 13,74 g |
| –– polynenasycené | 10,05 g |
| ––– omega 3 | 0,65 g |
| Vláknina | 33,20 g |
| Cholesterol | 972 mg |
| Sodík | 3,64 g |
| Sůl | 8,97 g |
| Sacharidy | 877,21 g |
| – cukry | 179,32 g |
| ––– laktóza | 23,52 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 1 celé vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 120 g 120 g cukru krupice | Cukr bílý | 120 g |
| 120 120 g tuku (půl másla, půl sádla) | Margarín | |
| 480 g 480 g mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 480 ml |
| 40 g 40 g kvasnic | Droždí pekařské lisované | 40 g |
| 1 1 rozšlehané vejce na pomazání | Vejce slepičí | 70 g |