Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie19 441 kJ /
4 647 kcal
Bílkoviny154,54 g
– z toho živočišné bílkoviny41,04 g
– z toho rostlinné bílkoviny113,50 g
Tuky50,37 g
– nasycené14,86 g
– nenasycené23,79 g
–– mononenasycené13,74 g
–– polynenasycené10,05 g
––– omega 30,65 g
Vláknina33,20 g
Cholesterol 972 mg
Sodík 3,64 g
Sůl8,97 g
Sacharidy877,21 g
– cukry179,32 g
––– laktóza23,52 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 500 g
500 g 500 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 500 g
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
1 1 celé vejce Vejce slepičí 70 g
120 g 120 g cukru krupice Cukr bílý 120 g
120 120 g tuku (půl másla, půl sádla) Margarín
480 g 480 g mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 480 ml
40 g 40 g kvasnic Droždí pekařské lisované 40 g
1 1 rozšlehané vejce na pomazání Vejce slepičí 70 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.