Nutriční hodnoty (Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 19 441 kJ / 4 647 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,54 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 41,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 113,50 g |
Tuky | 50,37 g |
– nasycené | 14,86 g |
– nenasycené | 23,79 g |
–– mononenasycené | 13,74 g |
–– polynenasycené | 10,05 g |
––– omega 3 | 0,65 g |
Vláknina | 33,20 g |
Cholesterol | 972 mg |
Sodík | 3,64 g |
Sůl | 8,97 g |
Sacharidy | 877,21 g |
– cukry | 179,32 g |
––– laktóza | 23,52 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
1 1 celé vejce | Vejce slepičí | 70 g |
120 g 120 g cukru krupice | Cukr bílý | 120 g |
120 120 g tuku (půl másla, půl sádla) | Margarín | |
480 g 480 g mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 480 ml |
40 g 40 g kvasnic | Droždí pekařské lisované | 40 g |
1 1 rozšlehané vejce na pomazání | Vejce slepičí | 70 g |