Nutriční hodnoty (Dřevařská polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 963 kJ / 947 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 82,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,46 g |
Tuky | 38,39 g |
– nasycené | 16,19 g |
– nenasycené | 16,13 g |
–– mononenasycené | 12,16 g |
–– polynenasycené | 3,98 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 551 mg |
Sodík | 262 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 36,04 g |
– cukry | 26,90 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g kostí na vývar (vepřové nebo hovězí) | Vývar masový | |
300 ml 300 ml černého piva | Pivo tmavé 10ᵒ | 300 ml |
200 g 200 g čerstvých lesních hub | Hřib čerstvý | 200 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce nastrouhaného tvrdého chleba | Chléb pšeničný kváskový | |
1 špetka 1 špetka zázvoru | Zázvor sušený | |
100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
4 kuličky 4 kuličky celého pepře | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |