Nutriční hodnoty (Batátovo dýňová polévka bez mléka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 739 kJ / 416 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,80 g |
| Tuky | 9,45 g |
| – nasycené | 5,83 g |
| – nenasycené | 3,37 g |
| –– mononenasycené | 0,91 g |
| –– polynenasycené | 2,47 g |
| ––– omega 3 | 0,41 g |
| Vláknina | 12,70 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 90 mg |
| Sůl | 0,14 g |
| Sacharidy | 62,20 g |
| – cukry | 10,35 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g batátu | Batáty neloupané | 150 g |
| 200 g 200 g máslové dýně | Dýně máslová čerstvá | 200 g |
| 100 g 100 g brambor | Brambor zimní | 100 g |
| 1,2 litru 1,2 litru vývaru (masového, zeleninového) | Vývar masový | 1200.0000476837158 ml |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce dýňových semen | ||
| petrželka na dozdobení | Petržel nať čerstvá |