Nutriční hodnoty (Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 19 881 kJ / 4 752 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 218,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 116,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 102,76 g |
| Tuky | 138,75 g |
| – nasycené | 45,73 g |
| – nenasycené | 76,30 g |
| –– mononenasycené | 58,25 g |
| –– polynenasycené | 18,06 g |
| ––– omega 3 | 3,03 g |
| Vláknina | 38,56 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 819 mg |
| Sůl | 1,70 g |
| Sacharidy | 640,71 g |
| – cukry | 50,09 g |
| ––– laktóza | 3,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g těstovin | Těstoviny pšeničné | 800 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 100 g 100 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 10 g 10 g másla | Máslo kravské | 10 g |
| 400 g 400 g vepřového/hovězího mletého masa | Vepřový ořez | 400 g |
| 2 hrsti 2 hrsti tymiánu | Tymián sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 340 g 340 g rajčatové passaty | Pyré z červených rajčat | 340 g |
| 100 g 100 g mozzarelly | Mozzarella kravská | 100 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 hrst 1 hrst čerstvé bazalky (nemusí být) | Bazalka čerstvá |