Nutriční hodnoty (Povidlové taštičky podle Jaroslava Sapíka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 322 kJ / 3 184 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 47,50 g |
| Tuky | 166,12 g |
| – nasycené | 62,64 g |
| – nenasycené | 87,75 g |
| –– mononenasycené | 37,10 g |
| –– polynenasycené | 50,65 g |
| ––– omega 3 | 7,88 g |
| Vláknina | 34,00 g |
| Cholesterol | 773 mg |
| Sodík | 626 mg |
| Sůl | 1,42 g |
| Sacharidy | 339,70 g |
| – cukry | 109,80 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 250 g |
| 250 g 250 g ve slupce uvařených brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 250 g 250 g kvalitních povidel | Povidla | 250 g |
| rum na dochucení povidel | Povidla | |
| 100 g 100 g strouhaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 100 g |
| 100 g 100 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 100 g |
| moučkový cukr (nebo mletý mák) | Cukr bílý | |
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| máta | Máta peprná list čerstvá |