Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Povidlové taštičky podle Jaroslava Sapíka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie13 322 kJ /
3 184 kcal
Bílkoviny65,56 g
– z toho živočišné bílkoviny18,06 g
– z toho rostlinné bílkoviny47,50 g
Tuky166,12 g
– nasycené62,64 g
– nenasycené87,75 g
–– mononenasycené37,10 g
–– polynenasycené50,65 g
––– omega 37,88 g
Vláknina34,00 g
Cholesterol 773 mg
Sodík 626 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy339,70 g
– cukry109,80 g
––– laktóza0,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g hrubé mouky Mouka pšeničná hrubá 250 g
250 g 250 g ve slupce uvařených brambor Brambor zimní 250 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
250 g 250 g kvalitních povidel Povidla 250 g
rum na dochucení povidel Povidla
100 g 100 g strouhaných vlašských ořechů Vlašské ořechy 100 g
100 g 100 g rozpuštěného másla Máslo kravské 100 g
moučkový cukr (nebo mletý mák) Cukr bílý
šlehačka Šlehačka 35%
máta Máta peprná list čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.