Nutriční hodnoty (Zapečený květák se smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 518 kJ / 602 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 44,85 g |
| – nasycené | 19,72 g |
| – nenasycené | 17,16 g |
| –– mononenasycené | 14,43 g |
| –– polynenasycené | 2,73 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 849 mg |
| Sodík | 384 mg |
| Sůl | 0,83 g |
| Sacharidy | 16,00 g |
| – cukry | 11,80 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velký květák (lze použít i mražený) | Květák čerstvý | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 200 ml 200 ml smetany 31% | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| máslo | Máslo kravské |