Nutriční hodnoty (Papouškova buchta z „Květů“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 18 570 kJ / 4 438 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 49,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 212,80 g |
| – nasycené | 61,40 g |
| – nenasycené | 135,60 g |
| –– mononenasycené | 95,30 g |
| –– polynenasycené | 40,30 g |
| ––– omega 3 | 2,84 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 1,37 g |
| Sodík | 1,00 g |
| Sůl | 2,96 g |
| Sacharidy | 547,30 g |
| – cukry | 321,20 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 celých vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 300 g 300 g cukru | Cukr bílý | 300 g |
| 250 g 250 g Hery (nebo másla) | Margarín | 250 g |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 200 ml 200 ml sladké smetany (min. 30%) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1 sáček 1 sáček prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
| 3 3 různé pudinkové prášky (např. vanilkový, čokoládový a malinový) | Puding v prášku | |
| potravinové aroma anglický punč (nebo rum) | ||
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce vody | Voda | 45 ml |