Nutriční hodnoty (Oblíbený salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 404 kJ / 1 770 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,89 g |
| Tuky | 113,45 g |
| – nasycené | 37,89 g |
| – nenasycené | 61,97 g |
| –– mononenasycené | 30,62 g |
| –– polynenasycené | 31,35 g |
| ––– omega 3 | 0,98 g |
| Vláknina | 8,41 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 4,85 g |
| Sůl | 11,95 g |
| Sacharidy | 105,00 g |
| – cukry | 26,00 g |
| ––– laktóza | 3,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 plechovka 1 plechovka sterilované cizrny | Cizrna ve slaném nálevu | |
| 1 plechovka 1 plechovka sterilované luštěninové směsi | ||
| 1 1 malá plechovka sterilovaných kukuřičných zrn | Kukuřice sterilovaná | |
| 150 ml 150 ml suchého kuskusu | Kuskus pšeničný | 150 g |
| 200 g 200 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 200 g |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 10 cm 10 cm pórku | Pórek čerstvý | |
| 6 6 větších rajčat | Rajče červené čerstvé | 360 g |
| 1 1 salátová okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| trochu trochu olivového oleje | Olej olivový | |
| čerstvě mletý barevný pepř | Pepř barevný | |
| sušené oregano | Oregano sušené | |
| olivy | Olivy čerstvé zralé | |
| 4 lžíce 4 lžíce majonézy | Majonéza | 60 g |
| 1 hrst 1 hrst polníčku (rukoly, listového salátu) | Polníček čerstvý | |
| olivy (dle chuti) | Olivy čerstvé zralé |