Nutriční hodnoty (Restovaná směs květáku, brokolice a romanesca)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 982 kJ / 474 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,13 g |
| Tuky | 38,64 g |
| – nasycené | 19,26 g |
| – nenasycené | 18,43 g |
| –– mononenasycené | 16,08 g |
| –– polynenasycené | 2,35 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 10,41 g |
| Cholesterol | 87 mg |
| Sodík | 66 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 12,18 g |
| – cukry | 8,81 g |
| ––– laktóza | 3,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 0,5 0,5 brokolice | Brokolice čerstvá | 250 g |
| 0,25 0,25 květáku | Květák čerstvý | |
| 1 hlávka 1 hlávka romanesca (malého) | ||
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 3 snítky 3 snítky tymiánu (lístky) | Tymián sušený | |
| maso (restované nebo grilované) | Vepřová kýta | |
| 1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| pálivá paprika dle chuti | Paprika pálivá | |
| 1 lžička 1 lžička sušené kořenící polévkové směsi | ||
| 100 ml 100 ml smetany (i více) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| strouhaný parmezán | Parmezán |