Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Borůvkové řezy

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 1. 2009 10:53

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie18 043 kJ / 4 313 kcal
Bílkoviny79,99 g
Tuky107,87 g
Vláknina37,85 g
Cholesterol 585 mg
Sodík 207 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy736,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to skoro stejné jako borůvkový koláč akorát místo kvasnic se tam dává prášek do pečiva.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

chiara

28. 9. 2021 15:38

Diskuze dlouhá a prakticky o ničem. To hlavní, zda někdo upekl a zhodnocení samotného koláče nikde, jen dohady o mírách. Díky za recept, vypadá dobře, zkusím a posílám bod

sikulka7

26. 7. 2021 21:25

Gábina: Milá dámo, jsem absolventka základní i jiných škol, ale s úsměvem si představuji, jak odměřuju , 1,66 hrnku mouky. Tak dám radši 1+2/3.Autorka si zřejmě libuje ve zlomkách, pobavilo mě to.A taky nevím, jak přesně odměřím 2/3 prášku do pečiva. Tak to vezmu po našem, od oka a houby se stane, když dám prdopeč celý a s moukou se přesně netrefím. Recept vypadá lákavě a přesně odměřovat netřeba. Naše babičky vařily stylem - asi tolik. Určitě ho upeču a dávám bodík.:yes:

Gábina

21. 7. 2013 13:19

hledám něco "borůvkového" k upečení a musím se smát těmto šíleným komentářům, kdo neví, co to je 1/8 nebo 2/5, tak se divím, že vůbec umí něco upéct, to je snad naprosto normální, že se tyto míry uvádějí a zkušené pekařky a absolventi základní školy, by tohle měli bez problémů zvládat, to se na mě teda nezlobte :):-))

Ivina

15. 11. 2009 21:51

Hrnek sem hrnek tam.Když něco dělám podle oka,tak to mám lepší než když se s tím piplám.

olda

22. 1. 2009 18:15

Gábi, zkuste naschvál zvážit prázdný hrnek, naplňte vodou a znovu zvážit. No, možná vodu odměřit QQQ. Dejte vědět kolik má Váš čtvrtlitrák.

Gabina

21. 1. 2009 09:20

Teda Oldo, řekla bych, že čtvrtlitrák je vždy 1/4 litru, tedy 250 ml;-) nebo ne :-?:-O

Jarca87

20. 1. 2009 19:38

Asponˇ máte co komentovat lidi!holt někdo umí převody a někdo ne:-))

JanaDorazinova

20. 1. 2009 17:08

Se musím smát, úplně vidím hanny s krejčovským metrem kolem krku:-)):-D

olda

20. 1. 2009 16:28

No, když narazím na "chalupářský" recept a seznám, že by s ním měl být seznámen zbytek lidstva, tak si dám tu práci, odměřím suroviny a převedu na jednotky podle SI.QQQ Přitom už přepočítám tak, aby v rec. nebylo např. 225g másla, ale 1ks, tedy 250g. A 2/3 PRDOPEČ? Rád bych viděl kuchtu, která tam nevrazí celý QQQ... Mimochodem, klasický čajový porcelánový čtvrtlitrák má objem 200 až 300 ml Q. Tož tak.

hanny

20. 1. 2009 15:11

Jarčo, děkuješ mi za radu, ale já jsem Ti žádnou nedala. Obávám se, že si mě pleteš s někým jiným. Nick "hanny" je určitě běžný i na jiných webových stránkách. Nejdříve si prověř, komu vlastně píšeš...díky;-):-D:-p

spagetka

20. 1. 2009 14:51

Něco hodně podobného dělám, je to výborné. Jani, nejsi sama, komu dělají převody potíž ;-):-D, ale vždycky se domluvíme ;-). Kdyby tu žížalka, nenapsala, že to je 100 g másla, vzala byvh máslo a rozdělila na pětiny :-D:-D,ale jinak :yes:

JanaDorazinova

20. 1. 2009 12:40

hany!!:-)):-D:-)):-))

hanny

20. 1. 2009 12:38

Jani, nesměj se ! Někdy vařím s krejčovským metrem kolem krku. Věř, nevěř, přesně 4 cm z běžné kostky másla-250g, je 10 deka !! Vyzkoušeno! :-D:-D

JanaDorazinova

20. 1. 2009 12:34

No, žížalko, děkuji, to jsi hodná!:-)), ale to bych si musela někde napsat seznam tady těch půlítek a popřípadě vždy vytáhnout a to už mám i měřítko na lžíce a lžičky!:yes: z jednoho časopisu.:-) Jsem šťastná, že tady nejsou recepty v tisícinách:-)):-D, to už bych byla úplně v ...:-D

zizala

20. 1. 2009 12:26

Jani, 2/5 z kostky másla je 100 g;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: borůvkový řez řezy s borůvkami borůvky recepty borůvková buchta s drobenkou borůvkové recepty recepty z borůvek řez borůvek metro řezy recepty s borůvkami bublanina borůvková s drobenkou moučníky s borůvkami řezy z borůvek recepty boruvky recepty s borůvkama borůvkové moučníky recept z borůvek řezy s borůvkama borůvky recept moučník s borůvkami 2/5 masla

Suroviny: mouka hladká, tuk rostlinný, cukr moučkový, mléko, žloutek, prášek do pečiva, sůl, borůvky, mouka hrubá, cukr moučkový, máslo

TopRecepty.cz

Borůvkové řezy

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xO1