Nutriční hodnoty (Zimní bramborový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 470 kJ / 1 307 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,80 g |
| Tuky | 62,54 g |
| – nasycené | 20,41 g |
| – nenasycené | 38,30 g |
| –– mononenasycené | 28,41 g |
| –– polynenasycené | 9,89 g |
| ––– omega 3 | 3,10 g |
| Vláknina | 24,40 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 236 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 151,10 g |
| – cukry | 57,10 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g brambor vařených ve slupce | Brambor zimní | 600 g |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 200 g 200 g sterilované řepy | Červená řepa čerstvá | 200 g |
| 4 4 sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
| 250 g 250 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| cukr | Cukr bílý | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| řeřicha | Řeřicha čerstvá |