Nutriční hodnoty (Vláčná ořechovo-jablečná buchta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 787 kJ / 6 880 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 83,12 g |
| Tuky | 380,63 g |
| – nasycené | 71,88 g |
| – nenasycené | 278,91 g |
| –– mononenasycené | 154,61 g |
| –– polynenasycené | 124,29 g |
| ––– omega 3 | 27,29 g |
| Vláknina | 37,82 g |
| Cholesterol | 737 mg |
| Sodík | 324 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 715,61 g |
| – cukry | 329,10 g |
| ––– laktóza | 12,89 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 250 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku třtinového cukru | Cukr třtinový | 187.5 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 187.5 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 1 kypřicí prášek | Kypřící prášek | |
| 3 lžičky 3 lžičky kakaa | Kakao prášek | 9 g |
| 3 lžičky 3 lžičky rumu | Rum | 15 ml |
| 350 g 350 g jablek | Jablko čerstvé | 350 g |
| 150 g 150 g sekaných ořechů | Vlašské ořechy | 150 g |
| tuk a hrubá mouka na přípravu plechu | Mouka pšeničná hrubá | |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 5 lžic 5 lžic vody | Voda | 90 ml |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku vanilkového pudinku | Puding v prášku | 24 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |