Nutriční hodnoty (Polévka z čerstvé kapusty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 815 kJ / 912 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,12 g |
| Tuky | 50,28 g |
| – nasycené | 28,89 g |
| – nenasycené | 18,43 g |
| –– mononenasycené | 14,10 g |
| –– polynenasycené | 4,33 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 20,56 g |
| Cholesterol | 361 mg |
| Sodík | 243 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 75,42 g |
| – cukry | 15,00 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 350 g |
| 4 lžíce 4 lžíce másla | Máslo kravské | 40 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 3 menší brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1,2 l 1,2 l vývaru | Vývar masový | 1200.0000476837158 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |