Nutriční hodnoty (Bramborovo-pórková polévka se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 617 kJ / 1 343 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
| Tuky | 125,30 g |
| – nasycené | 68,20 g |
| – nenasycené | 54,83 g |
| –– mononenasycené | 47,70 g |
| –– polynenasycené | 7,13 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 3,30 g |
| Cholesterol | 207 mg |
| Sodík | 3,55 g |
| Sůl | 8,85 g |
| Sacharidy | 30,11 g |
| – cukry | 7,21 g |
| ––– laktóza | 5,71 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 větší brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 celý pórek | Pórek čerstvý | |
| 100 ml 100 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| trocha trocha čerstvě mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 50 g 50 g strouhaného čedaru | Čedar | 50 g |
| petrželka (na ozdobu) | Petržel nať čerstvá |