Ořechový zákusek

tejaja Kuchařka:

Moučníky , Řezy 5 názorů

57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

TĚSTO:
4 vejce
7 lžíc silné čierné kávy
250 g cukr moučka
100 g mletých ořechů
1 prášek do pečiva
200 g polohrubé mouky
NÁPLŃ:
0,25 l mléka
1 lžice hladké mouky
2 Zlaté klasy
150 g cukr moučka
250 g másla
rum
čokoládová poleva
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, cukr a kávu vyšleháme, přidáme ořechy, mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný plech a upečeme.

  2. Z mléka, mouky a vanilkového pudinku uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem, postupně vmícháme kaši, ochutíme rumem. Nádivku rozetřeme na koláč. Vrch polijeme polevou.

Poznámka

Zlatý klas v Čechách možno nahradiť Krémovým práškem, je to to isté, vyrába ho Amylon.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Ořechový zákusek

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    jarča, Zlatý klas je krémový prášok, na krémy, pečenie a pod. pozri
    http://ke.potraviny.eu/sypke-a-tekute-potraviny/po...
    V Čechách ho nedostať, ale Amylon vyrába podobné pod názvom Krémový prášek, ten dostať.
    Zlatý klas nie je to isté, čo vanilkový puding, už svojou hustotou sa líši, preto ak nedostanete Krémový prášek, nastavte kopcovitou lyžicou Solamylu alebo pridajte pol balíčka pudingu na rovnaké množstvo tekutiny.
    Zlatý klas sa používa v troch hustotách, najredší na dukátové buchtičky, hustejšie krémy do plniek, koláčov...
    Ak máte možnosť ísť na Slovensko, alebo tu niekoho máte, doporučujem kúpiť, nedá sa nahradiť pudingom. Nosím ho dcére do Prahy vždy do zásoby, u nás ho vyrába Oetker, škoda, že v Čechách ho nedostať.

    Odpovědět

  • jarca jarca(neregistrovaná)

    co je zlati klas:-S

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    :-O:-O No to je fantastické! :yes: +6

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

  • Jana Remkova Jana Remkova

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo