Nutriční hodnoty (Kuřecí nudličky v omáčce s mrkví, pórkem a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 3 320 kJ / 793 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,57 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 57,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,17 g |
Tuky | 45,43 g |
– nasycené | 11,00 g |
– nenasycené | 30,49 g |
–– mononenasycené | 22,74 g |
–– polynenasycené | 7,75 g |
––– omega 3 | 2,13 g |
Vláknina | 8,44 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 1,54 g |
Sůl | 3,62 g |
Sacharidy | 31,37 g |
– cukry | 11,43 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
260 g 260 g kuřecího prsního masa (odřezků) | Vepřová kýta | 260 g |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 lžíce 1 lžíce světlé sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 15 ml |
1 lžička 1 lžička kari koření | Kari | 5 g |
1 lžička 1 lžička solamylu | Bramborový škrob | 5 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje (arašídového, olivového) | Olej řepkový | 22 ml |
60 g 60 g cibule | Cibule čerstvá | 60 g |
80 g 80 g mrkve | Mrkev čerstvá | 80 g |
3 3 žampiony (větší) | Žampion čerstvý | |
20 g 20 g světle zeleného pórku | Pórek čerstvý | 20 g |
2 lžičky 2 lžičky plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce sójové světlé omáčky | ||
1 lžička 1 lžička solamylu | Bramborový škrob | 5 g |
100 ml 100 ml smetany 30% | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
vývar nebo voda dle potřeby | Vývar masový | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky polévkového koření (sušeného) | Polévkové koření tekuté | 2.5 ml |
sůl dle potřeby | Sůl mořská | |
cibulka smažená (volitelně) | Cibulka jarní čerstvá |