Nutriční hodnoty (Hovězí dušené na víně a tymiánu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 667 kJ / 1 115 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 113,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,65 g |
| Tuky | 48,70 g |
| – nasycené | 23,44 g |
| – nenasycené | 24,07 g |
| –– mononenasycené | 20,72 g |
| –– polynenasycené | 3,35 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 0,30 g |
| Cholesterol | 270 mg |
| Sodík | 1,04 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 14,85 g |
| – cukry | 1,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězího masa | Hovězí kýta | 500 g |
| 250 ml 250 ml červeného suchého vína | Víno červené suché | 250 ml |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 5-6 větviček 5-6 větviček čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| 1 1 červená kapie | Paprika červená čerstvá | |
| l l střední cibule | Cibule čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| l lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| kostka kostka hovězího bujonu (nemusí být) | Bujón hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |