Nutriční hodnoty (Perník od tety Jany)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 630 kJ / 5 409 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 69,00 g |
| Tuky | 252,87 g |
| – nasycené | 34,24 g |
| – nenasycené | 202,60 g |
| –– mononenasycené | 141,60 g |
| –– polynenasycené | 61,00 g |
| ––– omega 3 | 16,98 g |
| Vláknina | 27,50 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 349 mg |
| Sůl | 0,77 g |
| Sacharidy | 673,15 g |
| – cukry | 313,25 g |
| ––– laktóza | 17,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 250 g 250 g cukru moučka | Cukr bílý | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 200 ml 200 ml oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 50 g 50 g nasekané čokolády | Čokoláda mléčná 30% | 50 g |
| ořechy | Vlašské ořechy |