

Pečené vařené brambory
Suroviny
- brambory
- soľ
- olej
Postup přípravy receptu
Pekné zemiaky vydrhneme pod vodou, celé aj so šupou dáme variť.
Po uvarení scedíme, ešte horúce dáme na plech vyložený peč. papierom, paličkou na mäso roztlačíme (alebo aj päsťou), pokvapkáme štedro olejom a osolíme.
Dáme piecť do rúry - 200 stupňov, stupeň upečenia - každý podľa seba.
Je možné, samozrejme, použiť rôzne koreniny, toto je základná verzia.
Poznámka od kuchařky
Podávame napr. s acidofilným mliekom ako jednoduchú večeru, alebo s nejakou studenou omáčkou (tzatziky), alebo ako prílohu k mäsu.
Extra chutia pripečené kúsky...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečené vařené brambory
-
Jana Janka Janinka: aký čaj???
-
ten čaj musí byť?
-
Zeniba: každý, čo mu chutí...
-
Proč nějaké tzatziky ??????
Přeci náš tvaroh k bramborám je vynikající klasika !!!!!!!! -
zdenka:
-
dietní vegetariánské nízkotučné sádlo light
ještě lepší je kuřecí bůček light
-
Franta02: Je na každom,či uprednostní "fujtajblový olej " alebo "dietný vegetariánsky nízkotučný tuk (sádlo) light"...ktorý ja, mimochodom, nepoznám...
-
Pokud se tam dá místo fujtajblového oleje trošku doma vyškvařeného dietního vegetariánského "nízkotučného" sádla light, tak je to mnohem chutnější.
Když někomu tento tuk (sádlíčko) nevyhovuje, tak máslo je taky dobrá varianta
P.s.: "Odpornost" podle Kadlíka s česnekem je taky mimořádně "nechutná", no fuj, jak to někdo z upírů může vůže vzít do úst -
Ja pridávam kúsky syra Niva,dochuteného cesnakom.Syr sa roztečie a spolu s cesnakom má špecifickú výbornú chuť.Vyskúšajte
-
František:nepochybne výborné...
-
A čo takto: 6 stredne veľkých zemiakov okrojíme,na štvrtky pokrájame a pod tečucou vodou opláchneme.Dáme ich do misky polejeme olivovým alebo iným olejom, posypeme korením na zemiaky.Dobre pomiešame poukladáme na pomastenú nepriľnavú panvicu.Zakryjeme a keď sa začnú dusiť nastavíme minutku na 15 minut.Po 15 tich minutách zemiaky obrátime na druhú stranu a ešte 5 minút dopečieme.Zemiaky pečieme na strednom až nižšom stupni.Po upečení sú výborné a vhodné ako príloha ku všetkemu.Výborne chutia aj s čajom so slivovicou.
-
spagetka:
-
magdalenka: Majdi, dnes jsem dělala tvoje brambůrlky ale na grilu, společně s paprikou podle Otíka http://www.toprecepty.cz/recept/11759-grilovana--„.... nemá to chybu. Vložím foto, jo? Mňamky
-
janek53: asi by to bolo chutnejšie...
-
A co tak místo, jistě zdravého oleje, použít kačení sádlo