Pečené vařené brambory

magdalenka Kuchař: magdalenka

Přílohy 34 názorů

Suroviny

brambory
soľ
olej
Recept si zatím oblíbilo 41 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pekné zemiaky vydrhneme pod vodou, celé aj so šupou dáme variť.

  2. Po uvarení scedíme, ešte horúce dáme na plech vyložený peč. papierom, paličkou na mäso roztlačíme (alebo aj päsťou), pokvapkáme štedro olejom a osolíme.

  3. Dáme piecť do rúry - 200 stupňov, stupeň upečenia - každý podľa seba.

    Je možné, samozrejme, použiť rôzne koreniny, toto je základná verzia.

Poznámka

Podávame napr. s acidofilným mliekom ako jednoduchú večeru, alebo s nejakou studenou omáčkou (tzatziky), alebo ako prílohu k mäsu.

Extra chutia pripečené kúsky...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 640 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené vařené brambory

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Jana Janka Janinka: aký čaj???

    Odpovědět

  • Jana Janka Janinka Jana Janka Janinka

    ten čaj musí byť?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Zeniba: každý, čo mu chutí...

    Odpovědět

  • Zeniba Zeniba

    Proč nějaké tzatziky ??????
    Přeci náš tvaroh k bramborám je vynikající klasika !!!!!!!!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    zdenka: :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

    dietní vegetariánské nízkotučné sádlo light :-D:yes: ještě lepší je kuřecí bůček light :-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Franta02: Je na každom,či uprednostní "fujtajblový olej " alebo "dietný vegetariánsky nízkotučný tuk (sádlo) light"...ktorý ja, mimochodom, nepoznám...

    Odpovědět

  • Franta02 Franta02

    Pokud se tam dá místo fujtajblového oleje trošku doma vyškvařeného dietního vegetariánského "nízkotučného" sádla light, tak je to mnohem chutnější.
    Když někomu tento tuk (sádlíčko) nevyhovuje, tak máslo je taky dobrá varianta :-)
    P.s.: "Odpornost" podle Kadlíka s česnekem je taky mimořádně "nechutná", no fuj, jak to někdo z upírů může vůže vzít do úst :-):-):-)

    Odpovědět

  • olga olga(neregistrovaná)

    Ja pridávam kúsky syra Niva,dochuteného cesnakom.Syr sa roztečie a spolu s cesnakom má špecifickú výbornú chuť.Vyskúšajte<3

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    František:nepochybne výborné...:yes:

    Odpovědět

  • František František(neregistrovaný)

    A čo takto: 6 stredne veľkých zemiakov okrojíme,na štvrtky pokrájame a pod tečucou vodou opláchneme.Dáme ich do misky polejeme olivovým alebo iným olejom, posypeme korením na zemiaky.Dobre pomiešame poukladáme na pomastenú nepriľnavú panvicu.Zakryjeme a keď sa začnú dusiť nastavíme minutku na 15 minut.Po 15 tich minutách zemiaky obrátime na druhú stranu a ešte 5 minút dopečieme.Zemiaky pečieme na strednom až nižšom stupni.Po upečení sú výborné a vhodné ako príloha ku všetkemu.Výborne chutia aj s čajom so slivovicou.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    spagetka::-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    magdalenka: Majdi, dnes jsem dělala tvoje brambůrlky ale na grilu, společně s paprikou podle Otíka http://www.toprecepty.cz/recept/11759-grilovana--„.... nemá to chybu. Vložím foto, jo? Mňamky :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    janek53: asi by to bolo chutnejšie...;-)

    Odpovědět

  • janek53 janek53

    A co tak místo, jistě zdravého oleje, použít kačení sádlo:-?:-*

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: recepty z vařených brambor vařené brambory rychlé recepty z vařených brambor vařené brambory recepty vařené brambory recept co z vařených brambor pečené brambory z vařených brambor pecene brambory opečené vařené brambory bramboráky z vařených brambor recept z vařených brambor z vařených brambor pecene brambory bez slupky vařené opečené brambory předvařené pečené brambory vareny pečeny sk kačení sádlo vařený brambor dietní recept z vařených brambor opekane varene brambory

Zapomněl/a jsem heslo