Nutriční hodnoty (Maminčin falešný hruščák)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 35 765 kJ / 8 548 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 109,18 g |
| Tuky | 419,48 g |
| – nasycené | 141,04 g |
| – nenasycené | 259,32 g |
| –– mononenasycené | 192,91 g |
| –– polynenasycené | 66,42 g |
| ––– omega 3 | 17,82 g |
| Vláknina | 52,80 g |
| Cholesterol | 1,21 g |
| Sodík | 3,38 g |
| Sůl | 8,35 g |
| Sacharidy | 975,28 g |
| – cukry | 336,54 g |
| ––– laktóza | 14,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 60 g 60 g droždí (1,5 kostky) | Droždí pekařské lisované | 60 g |
| 200 ml 200 ml oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 500 g 500 g hrušek | Hruška čerstvá | 500 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 100 g 100 g povidel | Povidla | 100 g |
| mletý badyán | Badyán | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| hřebíček | Hřebíček | |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 50 ml 50 ml rumu | Rum | 50 ml |
| 150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 100 g 100 g cukru moučkového | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| 50 ml 50 ml rumu | Rum | 50 ml |