Hummus s dýní

petram Kuchařka: petram

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Pomazánky 0 názorů

Suroviny

2 hrsti nakrájené dýně Hokkaidó nebo máslové dýně
1 hrnek uvařené cizrny
1 lžíce tahini
1 lžíce oleje
1/2 lžičky mletého římského kmínu
citronová šťáva podle chuti
sůl
malý stroužek česneku
špetka chilli koření
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dýni očistíme, nakrájíme na kostičky (dýni Hokkaidó nemusíme loupat, ostatní druhy ano) a uvaříme v malém množství vody doměkka. Případně můžeme dýni upéct v troubě, sice to trvá déle, ale zvýrazní se její přirozená chuť.

  2. Zchladlou dýni rozmixujeme s cizrnou, tahini, olejem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, římským kmínem, chilli kořením a solí na hladkou pastu. Podle potřeby naředíme trochou vody.

  3. Hotový hummus podáváme jako pomazánku k pečivu, případně jako dip k čerstvé zelenině.

Poznámka

Dýně má přirozeně sladkou chuť, proto je pomazánku potřeba výrazněji dochutit a nechat alespoň krátce rozležet.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hummus s dýní

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hummus z dýně hokaido cizrnová pomazánkas dýní recept z dýně koření na dýni hummus s dyní hokaido recepty z dýní jak upect dyni hokaido hummus cizrnová pomazánka s dyni recepty na dýni recepty z dýně hokaido pomazánka koření na hummus