Nutriční hodnoty (Zelník na plechu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 615 kJ / 1 820 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 65,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,95 g |
| Tuky | 35,49 g |
| – nasycené | 8,07 g |
| – nenasycené | 17,30 g |
| –– mononenasycené | 12,93 g |
| –– polynenasycené | 4,37 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 49,09 g |
| Cholesterol | 907 mg |
| Sodík | 6,10 g |
| Sůl | 14,63 g |
| Sacharidy | 249,74 g |
| – cukry | 32,04 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 500 g 500 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 4-5 lžic 4-5 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 49.5 g |
| 200 g 200 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 200 g |
| 5-10 stroužků 5-10 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 52.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| čerstvá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sádlo | Sádlo vepřové |