Nutriční hodnoty (Jehněčí na zelenině s česnekem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 099 kJ / 502 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,35 g |
| Tuky | 42,58 g |
| – nasycené | 20,70 g |
| – nenasycené | 21,33 g |
| –– mononenasycené | 18,12 g |
| –– polynenasycené | 3,20 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 11,89 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 872 mg |
| Sůl | 2,14 g |
| Sacharidy | 20,48 g |
| – cukry | 7,42 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 jehněčí kýta (nebo kůzlečí, lze použít i maso skopové, hovězí, telecí apod.) | Jehněčí kýta | |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 1/2 1/2 střední mrkve | Mrkev čerstvá | 25 g |
| 30 g 30 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 30 g |
| 30 g 30 g celeru | Celer bulva čerstvá | 30 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 31.5 g |
| česneková pasta | Česnek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |