Nutriční hodnoty (Bramborový švýcarský salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 322 kJ / 1 033 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,26 g |
| Tuky | 58,47 g |
| – nasycené | 16,70 g |
| – nenasycené | 38,93 g |
| –– mononenasycené | 29,06 g |
| –– polynenasycené | 9,87 g |
| ––– omega 3 | 2,97 g |
| Vláknina | 13,40 g |
| Cholesterol | 87 mg |
| Sodík | 1,54 g |
| Sůl | 3,73 g |
| Sacharidy | 87,40 g |
| – cukry | 23,35 g |
| ––– laktóza | 9,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 100 g 100 g sladkokyselých sterilovaných okurek | Okurka polní zavařená | 100 g |
| 40 g 40 g cibule | Cibule čerstvá | 40 g |
| 100 g 100 g tvrdého sýru typu Ementál | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce pažitky | Pažitka čerstvá | 22.5 g |
| 3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce octa (podle potřeby) | Ocet lihový | 7.5 ml |
| 1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| trvanlivý salám | Suchý salám |