Losos v černém sezamu

Bartolotti Kuchařka: Bartolotti

Doba přípravy: 1/2 hodiny 4 porce Ryby 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

4 filety čerstvého lososa/nechávám s kůží/
černý sezam
pepř
sůl
olej
máslo
čerstvý tymián-nemusí být
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Filety osolíme, opepříme a posypeme sezamem.

  2. Opečeme v rozpáleném oleji /nejdříve kůží dolů/ ze všech stran tak, aby uvnitř zůstal šťavnatý.

  3. Stáhneme z ohně.

  4. Na každý filet položíme malý kousek másla a malou snítku čersvého tymiánu.

  5. Přiklopíme pokličkou a necháme odpočívat.

  6. Jako příloha se hodí, řekla bych, cokoli - kuskus, pohanka, brambor...V původním receptu doporučovali restovanou rýži.
    Je to chutný, zdravý a hlavně rychlý recept.

Poznámka

Inspirovala jsem se receptem z kuchyně lidlu.cz., ale upravila podle sebe.

Foto bohužel nemám. Doufám že někdo vyzkouší a fotku přidá .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Losos v černém sezamu

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo