Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jablečný dort se šlehačkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie11 923 kJ /
2 850 kcal
Bílkoviny42,09 g
– z toho živočišné bílkoviny18,24 g
– z toho rostlinné bílkoviny23,85 g
Tuky123,17 g
– nasycené71,46 g
– nenasycené44,57 g
–– mononenasycené38,44 g
–– polynenasycené6,13 g
––– omega 30,72 g
Vláknina29,60 g
Cholesterol 837 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy378,40 g
– cukry225,43 g
––– laktóza1,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
125 g 125 g másla Máslo kravské 125 g
100 g 100 g cukru Cukr bílý 100 g
200 g 200 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 200 g
1 lžička 1 lžička strouhané citronové kůry Citronová kúra čerstvá 5 g
0,5 0,5 kypřícího prášku do pečiva Kypřící prášek
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
2 2 polévkové lžíce mléka Mléko kravské polotučné 1,5%
850 g 850 g jablek (podle potřeby) Jablko čerstvé 850 g
300 ml 300 ml jablečné šťávy nebo džusu Šťáva z jablka 300 ml
1,5 balení 1,5 balení vanilkového pudinkového prášku Puding v prášku 55.5 g
2 2 smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30%
2 2 ztužovače šlehačky Ztužovač šlehačky
cukr krupice (podle potřeby) Cukr bílý
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
šťáva z 1 citronu Šťáva z citrónu

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.