Nutriční hodnoty (Jablečný dort se šlehačkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 923 kJ / 2 850 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,85 g |
| Tuky | 123,17 g |
| – nasycené | 71,46 g |
| – nenasycené | 44,57 g |
| –– mononenasycené | 38,44 g |
| –– polynenasycené | 6,13 g |
| ––– omega 3 | 0,72 g |
| Vláknina | 29,60 g |
| Cholesterol | 837 mg |
| Sodík | 249 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 378,40 g |
| – cukry | 225,43 g |
| ––– laktóza | 1,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 1 lžička 1 lžička strouhané citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
| 0,5 0,5 kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 2 polévkové lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 850 g 850 g jablek (podle potřeby) | Jablko čerstvé | 850 g |
| 300 ml 300 ml jablečné šťávy nebo džusu | Šťáva z jablka | 300 ml |
| 1,5 balení 1,5 balení vanilkového pudinkového prášku | Puding v prášku | 55.5 g |
| 2 2 smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| 2 2 ztužovače šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
| cukr krupice (podle potřeby) | Cukr bílý | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu |