Kuře Apolinář

sefrovka Kuchařka: sefrovka

4 porce Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

1 kuře
hrst hub (čerstvé, zmražené nebo žampiony)
1 zakysaná smetana
1 cibule
máslo nebo jiný tuk
sůl
sladká sušená paprika
tymián
hladká mouka
vývar z kostí kuřete nebo z kostky drůbežího bujónu
1 sklenka Koňaku
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si kuře vykostíme a maso nakrájíme na kostičky.Maso osmahneme na tuku a přidáme nakrájenou cibuli. Lehce osmahneme a posypeme solí a sladkou paprikou. Podlijeme vývarem a koňakem, přidáme houby a dusíme doměkka.

  2. Když je maso měkké tak přidám smetanu ve které rozmíchám hladkou mouku (já vařím v papiňáku a tak vždy zahustím moukou až nakonec, kdyby jste to dělali bez papiňáku můžete přidat mouku před zalitím vývarem a trošku jí osmahnout).

  3. Ještě nechat povařit, aby se mouka rozvařila. nakonec ochutit tymiánem. Podáváme s knedlíkem, rýží apod.

Poznámka

je to recept uvedeny v roce 1995 v kalendáři dámského klubu Frekvence F1. Vařila jsem ho již několikrát a vždy chutnal. Ovšem zas né tak často mám doma koňak.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře Apolinář

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-))Ahoj Marci,dnes jsme obědvali podle tvého receptu:-p+3:yes:jen byl trošku problém s tím koňakem,ten u nás nikdo nepopíjí,nahradila jsem trošku odlišnou značkou:-*Dělala jsem v papiňáku,na cibulce orestovala maso-vykostěné kuřecí stehna bez kůže,přidala papriku,hříbky,2 dl vody,kostku drůbežího bujónu,1 dl"koňaku"nemáš v rcp uvedeno množství,tak jsem to riskla a na plynovém sporáku vařila pod tlakem 15 minut.Pak ještě zakysanka s moukou 5 minut a pochutnali jsme si:-pDíky a přidávám pár fotek:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Marci,zůstaň v klidu,nic nemaž;-)zrovna jsem si tvůj receptík uložila,páč vypadá mňamkově;-):yes::yes::-K
    a Janka (neregistrovaný/á) asi chtěla vložit recept svůj a protože není registrovaná,tak jinak než takto,nelze...

    Odpovědět

  • sefrovka sefrovka(autorka receptu)

    Janka teď jsem nerozumněla jestli předkládáš jinou variantu nebo upozorňuješ na recept co tu je?:-O Pokud tu je stačí říct a já ho stáhnu;-(

    Odpovědět

  • Janka Janka(neregistrovaná)

    !...Kuře apolinář
    Přísady

    1 kuře, hrst hub, 1 cibule, 1 zakysaná smetana, koňak, 100 g másla, sladká paprika, tymián, citrónová šťáva, sojová omáčka, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l vývaru, sůl
    Postup

    Kuře, houby, cibuli, papriku, sůl a vývar dáme do papinova hrnce a dusíme asi 10-15 min. Maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou z másla a hladké mouky a zjemníme smetanou.

    Ochutíme koňakem a tymiánem a podáváme....."

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, stačí 10 za předpokladu, že máš sklokeramiku. Tam se to ještě vaří cca 20 dalších minut!;-) Na plynu samozřejmě déle;-)

    Odpovědět

  • sefrovka sefrovka(autorka receptu)

    No já to tam nechávám tak 15. Jo a papiňák je muj velkej kámoš:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    V papiňáku to musí být hotové za cca 10 min, že?;-) To jsou vymoženosti, ty hrnce, super rychlovka.:yes: Jen asi bych na to použila třeba vykostěná stehna;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: dámský klub f1 recepty dámský klub f1 recepty f1 f 1 damsky klub recepty chleba recepty damskeho klubu f1 jak ochutit kure dámský klub recepty frekvence 1 dámský klub-recept na beránka recepty z dámského klubu f1 grilované kuře v papiňáku papinový hrnec kuře s rýží v papiňáku kuře koňak recepty z f1 vývar z kostí papinův hrnec kuře apolinář jméno konak v kurecim vyvaru kuře a houby- recepty recepty f1 damský klub