Nutriční hodnoty (Perníková "straciatella")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 089 kJ / 3 845 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 64,00 g |
| Tuky | 54,40 g |
| – nasycené | 22,75 g |
| – nenasycené | 20,65 g |
| –– mononenasycené | 15,60 g |
| –– polynenasycené | 5,05 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 24,00 g |
| Cholesterol | 678 mg |
| Sodík | 471 mg |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 724,25 g |
| – cukry | 296,50 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 600 g |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 2-3 2-3 vejce | Vejce slepičí | 175 g |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 2 2 kypřící prášky (jeden obyčejný a jeden perníkový) | Kypřící prášek | |
| perníkové koření | Perníkové koření | |
| 1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| olej | Olej řepkový | |
| trocha trocha medu | Med nepasterovaný | |
| 1 tabulka 1 tabulka čokolády na vaření (můžete dát klidně i víc) | Čokoláda hořká 40% | 100 g |