Eintopf s červenou řepou

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 50 minut 4 porce Zeleninová jídla 0 názorů

Suroviny

300 g červené řepy
600 g vepřové plece nebo kuřecího či krůtího masa
2 cibule větší
4 lžíce oleje
sůl
pepř mletý
1 lžíce mleté sladké papriky
2-3 lžíce rajského protlaku
rozmarýn nebo tymián - snítka
cca 1200 ml vepřového vývaru (nebo bujon)
cca 500 g brambor
strouhaný křen nebo petrželka na dozdobení
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na kostky. Použít můžeme i koupenou předvařenou řepu.

  2. Na oleji orestujeme pokrájené cibule, pak přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso a také osmahneme.

  3. Přidáme protlak, bylinky dle chuti, zaprášíme paprikou, krátce osmahneme a zalijeme vývarem.

  4. Pod pokličkou dusíme téměř doměkka, před koncem vaření přidáme oloupané, na kostky pokrájené brambory a vaříme vše doměkka a pár minut před dovařením dáme do hrnce prohřát i řepu, dochutíme solí a pepřem, odstavíme ho a necháme chvíli před podáváním pod poklicí odpočinout.

  5. Mezitím nastrouháme křen, kterým eintopf na talířích dozdobíme. Kdo křen nechce, může dozdobit petrželkou.

  6. Eintopf je po proležení ještě lepší, takže ho můžeme udělat den předem.

  7. Jíme jen tak nebo s čerstvým pečivem nebo chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Eintopf s červenou řepou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: zeleninový eintopf s červenou řepou eintopf z řepy recepty na eintopf eintopf eintopf z červené řepy eintopf z červené řepy kruti maso s cervenou repou eintopf s repou a zelím