Nutriční hodnoty (Šopský salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 565 kJ / 852 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,41 g |
| Tuky | 55,11 g |
| – nasycené | 15,89 g |
| – nenasycené | 38,00 g |
| –– mononenasycené | 32,38 g |
| –– polynenasycené | 5,62 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 21,20 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 1,69 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 57,38 g |
| – cukry | 46,60 g |
| ––– laktóza | 1,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 350 g |
| 300 g 300 g paprik | Paprika bílá čerstvá | 300 g |
| 1 1 okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| 2 2 menší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 svazek 1 svazek petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 60 g |
| 80 g 80 g balkánského sýru | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 80 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| vinný ocet | Ocet vinný bílý | |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 38.5 ml |
| sůl | Sůl mořská |