Nutriční hodnoty (Bratislavský vánoční závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 38 482 kJ / 9 198 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 166,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,63 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 131,76 g |
| Tuky | 466,55 g |
| – nasycené | 170,89 g |
| – nenasycené | 251,60 g |
| –– mononenasycené | 101,36 g |
| –– polynenasycené | 150,24 g |
| ––– omega 3 | 17,04 g |
| Vláknina | 71,74 g |
| Cholesterol | 1,15 g |
| Sodík | 806 mg |
| Sůl | 1,88 g |
| Sacharidy | 984,91 g |
| – cukry | 569,14 g |
| ––– laktóza | 33,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 250 g 250 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 250 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| 150 ml 150 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 1 vejce na potření (zvlášť bílek a žloutek) | Vaječný bílek | 33 g |
| 200 g 200 g mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 200 g |
| 200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rumu | Rum | 51 ml |
| 200 g 200 g mletého máku | Mák modrý mletý | 200 g |
| 200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| kůra z 1 kůra z 1 citrónu | Citrón čerstvý | 90 g |
| 500 ml 500 ml vody | Voda | 500 ml |
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rumu | Rum | 51 ml |