Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beránek je symbolem velikonočních svátků a obvykle ho pečeme na Bílou sobotu. Tuto dobrotu zdobíme pocukrováním, čokoládovou polevou nebo také bílkovým sněhem. Nesmí chybět ani barevná mašle kolem krku.

Velikonočního beránka můžeme upéct z těsta třeného, piškotového, tvarohového či šlehačkového. Těsto lze ochutit ještě nastrouhanými ořechy, mrkví nebo kakaem. Poradíme, jak správně beránka uskladnit, aby chutnal co nejdéle skvěle.

Jak dlouho beránek vydrží uskladněný

Po dopečení vytáhneme lahodného beránka z trouby a necháme zchladnout. Na vyklepávání nespěcháme, nevychladlý beránek zůstane přilepený ve formě. Nazdobeného beránka skladujeme tímto způsobem:

  • Beránek z piškotového těsta bez tuku vydrží dlouho, pouze bude vysychat a postupně ztrácí svoji vláčnost.
  • Tuková těsta uchováváme při pokojové teplotě a ideálně je spotřebujeme co nejdříve.
  • Beránka, kterého zdobíme krémem, je třeba skladovat vždy v lednici.
  • S upečeným beránkem zacházíme podobně jako s bábovkou, můžeme ho zabalit do mikrotenového sáčku nebo utěrky. Dáváme pozor u polévaných beránků, abychom si polevu nesetřeli dolů.
Receptů na velikonočního beránka najdeme mnoho a inspirovat se můžete i tímto videoreceptem, který vás povede krok za krokem. Jaký je váš oblíbený recept?

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky