Jak dlouho vydrží velikonoční beránek? Poradíme, jak ho správně skladovat
Beránek je symbolem velikonočních svátků a obvykle ho pečeme na Bílou sobotu. Tuto dobrotu zdobíme pocukrováním, čokoládovou polevou nebo také bílkovým sněhem. Nesmí chybět ani barevná mašle kolem krku.
Velikonočního beránka můžeme upéct z těsta třeného, piškotového, tvarohového či šlehačkového. Těsto lze ochutit ještě nastrouhanými ořechy, mrkví nebo kakaem. Poradíme, jak správně beránka uskladnit, aby chutnal co nejdéle skvěle.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho beránek vydrží uskladněný
Po dopečení vytáhneme lahodného beránka z trouby a necháme zchladnout. Na vyklepávání nespěcháme, nevychladlý beránek zůstane přilepený ve formě. Nazdobeného beránka skladujeme tímto způsobem:
- Beránek z piškotového těsta bez tuku vydrží dlouho, pouze bude vysychat a postupně ztrácí svoji vláčnost.
- Tuková těsta uchováváme při pokojové teplotě a ideálně je spotřebujeme co nejdříve.
- Beránka, kterého zdobíme krémem, je třeba skladovat vždy v lednici.
- S upečeným beránkem zacházíme podobně jako s bábovkou, můžeme ho zabalit do mikrotenového sáčku nebo utěrky. Dáváme pozor u polévaných beránků, abychom si polevu nesetřeli dolů.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jakou polevou zdobíme beránka? Bílkovým sněhem nebo také čokoládou
Jakého pečete beránka? Dáváte přednost piškotovému nebo třenému těstu? Upéct jej můžete i bez formy
Upekli jsme beránka podle receptu Josefa Maršálka: Postup byl snadný, beránek úžasně vláčný a skvěle se vyklopil z formy
Komentáře