Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Díky správnému skladování potravin budou potraviny stále jako čerstvé

Díky správnému skladování potravin budou potraviny stále jako čerstvé

Správné skladování potravin je klíčové pro zachování jejich čerstvosti, bezpečnosti a kvality. Nesprávné skladování může vést k plýtvání potravinami a ztrátě jejich živin, nehledě na to, že vyhazujete peníze. V našem seriálu se dozvíte například, jak skladovat ořechy, jak uložit zeleninu na zimu, nebo jak upravit zeleninu před zamrazením. 

Kde se skladují potraviny? 

Potraviny lze skladovat různými způsoby, v závislosti na jejich druhu, trvanlivosti a prostředí, ve kterém jsou uchovávány. 

  • Chladnička: Chladnička je ideálním místem pro skladování čerstvých produktů, jako jsou mléko, maso, ovoce, zelenina, máslo a různé omáčky

  • Mraznička: Mraznička slouží k dlouhodobému skladování potravin, jako jsou maso, ryby, zelenina, ovoce a již hotová jídla. 

  • Spíž: Suché potraviny, jako jsou těstoviny, rýže, mouka, luštěniny, koření a obiloviny, oleje, konzervy atd. by měly být uloženy v suchém a tmavém prostoru. 

  • Sklep: Pro některé druhy zeleniny, jako jsou brambory, cibule a mrkev, je sklepní prostor ideálním místem pro skladování, neboť poskytuje chlad a vlhkost.

Do čeho se umisťují potraviny při skladování? 

Při skladování potravin máte několik možností. Buď necháte potraviny v balení, ve kterém jste je zakoupili, nebo použijete vlastní. Hojně se využívají nádoby s uzávěrem (sušenky, obiloviny, cereálie atd.), vacuum balení, znovu uzavíratelné sáčky, voskové či jutové pytlíky apod. To, jaké skladování zvolíte, záleží na tom, o jakou potravinu se jedná a co potřebuje. 

Více

1 2 3 5

Další témata

Další recepty