Čoko-malinový/jahodový dort

Suroviny

Piškot:
90 g moučkového cukru
3 vejce
3 lžíce horké vody
90 g polohrubé mouky
2 zarovnané lžíce kakaa
naředěná citronová sťáva na pokapání piškotu
Šlehačková náplň:
1 šlehačka Cremefine Dr.Oetker na šlehání
2 zakysané smetany
2 lžíce cukru
1 balíček Želatinového ztužovače od Dr.Oetkera (nebo 1 1/2 šlehačky a ztužovač není třeba, nebo místo ztužovače používám šlehačku v prášku)
1 zarovnaná lžíce kakaa
Čerstvé maliny
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Našleháme cukr se žloutky do pěny, přidáme horkou vodu, opět zašleháme. Lehce zamícháme předem ušlehaný sníh a nakonec přes síto mouku s kakaem.

  2. Upečeme (např. v kulaté formě průměr 26 cm) asi 15 minut na 180°C (hlídáme, piškot je rychle upečený). Vychladlý pokapeme citronovou šťávou.

  3. Šlehačku vyšleháme a zamícháme zakysanou smetanu s cukrem. Odděleně si podle návodu rychle rozmícháme ztužovač v 1 dcl vlažné vody a hned přimícháme do šlehačkového krému. Rozdělíme na 2 poloviny, do jedné zamícháme lžíci kakaa.

  4. Korpus pokapeme naředěnou rumovou nebo citronovou vodou, natřeme nejdříve kakaovou šlehačkou, poklademe ovocem a zakončíme bílou šlehačkou.

  5. Povrch můžeme posypat přes síto kakaem, nebo nastrouhanou čokoládou. Necháme ztuhnout cca 1 hodinu v ledničce.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Báječné recepty

Nabízím ke zkoušce:-)

Komentáře k receptu Čoko-malinový/jahodový dort

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    janatka: stačí jeden milý komentář a hned je pátek příjemnější:-8
    Díky za vyzkoušení a hlavně pěknou fotku;-)

    Odpovědět

  • janatka janatka

    :-KJe skvělý,nadýchaný.Manžel nemusí moc čokoládové dorty,tak pro něho byl s capučínovým krémem,zbytek je stejný.:-p

    Odpovědět

  • Zhuska Zhuska

    jdu ho vyzkoušet s banánama :) potřebuju se jich zbavit :)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Katka: Katko, použij klidně normální ztužovač šlehačky.
    Mám tam uvedeno, že nahrazuji někdy šlehačkou v prášku, prostě něco, co zpevní tu zakysanku, která se přidá ke šlehačce.
    Pokud použiješ pouze samostatnou šlehačku buď 40%, nebo rostlinnou Rama Cremefine, není třeba žádný ztužovač. Musíš ale dát 2, jedna by Ti na dvě vrstvy nevyšla.
    papa a ať Ti chutná;-)

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Ahoj, možná budu mít trochu hloupý dotaz, ale bude stejný výsledek, když dám do šlehačky normální ztužovač? Nebo ten želatinový dělá jinou konzistenci...? Jde mi o to, když dám ten želatinový, aby šlehačka nebyla podobná jakoby té želatině:-) Nemám s tímto vůbec zkušenosti. :-( díky

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    lenka 81: Ahoj Lenko, klidně můžeš přidat, ale jen tak 1/2 malé lžičky. Nic tím nepokazíš..
    Jsou piškotová těsta, kde není třeba prášek do pečiva (např. na roládu, těsto se zvedne řádným našleháním vajec), ale pokud se přidá už olej, tak tam už je lepší přidat pr.do peč.;-)

    Odpovědět

  • lenka 81 lenka 81(neregistrovaný)

    www.toprecepty.czTorta vypadá krásne...chystám sa ju piecť ,akurát sa chcem spýtať či mám dať do piškotu kypriaci prášok,alebo nie? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovědět

  • pufinka13 pufinka13

    To je nádhera..hned v pátek vyzkouším...mnam...:yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    eliška : doufám, že neodpovídám pozdě, ale byla jsem delší dobu mimo.
    Ztužovač můžeš zamíchat buď rukou rychle, nebo šlehačem, ale na nejnižší stupeň. Prostě co nejrychleji vše spojit;-)

    Odpovědět

  • eliška eliška (neregistrovaný)

    a ten ztužovač mám zamíchat(ručně) nebo zašlehat (mixerem) do té šlehačky se zakysankou?

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Irrena: já dávám buď maliny, nebo jahody, ne oboje. Možná jsi to špatně pochopila. To bych asi přeplácala chutě.
    Těším se na fotku a doufám, že nezklamou, díky:-K

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Už se chladí v lednici:yes:Dala jsem ale jen jahody, maliny jsem neměla;-)Bude to určitě velká dobrota:-pDala jsem citronovou šťávu do krému místo na korpus, nemám ráda rozmočený korpus:-)

    Odpovědět

  • aanicka aanicka

    Přidávám foto další variace oblíbeného jahodového dezertu ;-). Tentokrát z dvojité dávky těsta, krém 2 Cremefine a 3 zakysané smetany. Tentokrát jsem krém nechala celý světlý. Čokoládové hobliny pomocí škraby na brambory, jak tady na Topkách holky radí.

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    aanicka - no vida, další nápad. Díky za komentík, může inspirovat nejen mně, ale i další kuchařky.
    A moc díky za foto;-):-K

    Odpovědět

  • aanicka aanicka

    Vynikající dezert. Zkusila jsem jako řezy a polila čoko topigem :-p. Želatinový ztužovač jsem neměla, ale drželo to pěkně i bez něj.

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: malinový dort malinový krém do dortu malinový dort recept jahodový dort dort s malinami čokomalinový dort malinové řezy čoko dort čokomalinový dort recept recept na malinovy dort malinový krém na dort malinový dort s želatinou malinový moučník malinové dorty malinový dezert čoko dort recept jahodový dort recept malinový krém do dortu recept čoko dorty malinové řezy se zakysanou smetanou